Розробка рецептур варених ковбас збагачених кальцієм - Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович (My University, 2012)
Методом комп’ютерного моделювання було розроблено багатокомпонентні рецептури варених ковбас, до складу яких вводили мінеральні добавки з подрібнених стулок мідій, ракушок рапана та шкаралупи перепелиних яєць, як природних джерел кальцію. The method of computer modeling was developed multi recipes cooked sausages, to which mineral supplements were injected with wings crushed mussels, rakushok rapana shell and quail eggs as natural sources of calcium.
Keywords: мідії; варена ковбаса; рапан; шкаралупа яєць; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів