Сімахіна, Галина Олександрівна2012-02-232012-02-232010Сімахіна, Г. О. Функціональна роль каротиноїдів та особливості їх використання у харчових технологіях / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2010. - № 33. - С. 45-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/330З’ясовано основні біологічні функції каротиноїдів у живому організмі. Встановлено, що пріоритетною є їхня антиоксидантна, радіозахисна, антисклеротична, антиканцерогенна активність. Показано важливість досягнення високого ступеня засвоюваності каротиноїдів у складі харчових продуктів. Наведено основні технологічні прийоми збагачення каротиноїдами традиційних харчових середовищ. It is shown the basic biological functions of carotenoids in vivo. Established that priority is their antioxidant, radioprotective, anti-sclerotic, anti-cancer activity. Shown the importance of achieving a high degree of digestibility of carotenoids in the food. The basic technological methods of enrichment carotenoids traditional food environments.uk-UKкаротиноїдибіологічна рольвітаміни-антиоксидантитехнологія збагаченняcarotenoidsbiological roleantioxidant vitaminsenrichment technologyкафедра технології оздоровчих продуктівФункціональна роль каротиноїдів та особливості їх використання у харчових технологіяхArticle