Завдання математичної освіти для нематематичних спеціальностей - Радзієвська, Олена Іванівна (My University, 2021)
На шляху вивчення математики виникають наступні принципіальні проблеми математичної освіти: вибір обсягу і змісту математичних дисциплін, визначення мети навчання, правильне поєднання інформативності й глибини викладання, строгості та наочності, тобто вибір найбільш ефективних і раціональних шляхів навчання. Все це потрібно робити з урахуванням обмеженого часу, відведеного на вивчення математики для студентів не математичних спеціальностей. On the way to studying mathematics, the following fundamental problems of mathematics education arise: choosing the scope and content of mathematical disciplines, determining the purpose of learning, the correct combination of informativeness and depth of teaching, rigor, and clarity, that is, choosing the most effective and rational ways of learning. All this must be done considering the limited time allocated to the study of mathematics for students of non-mathematical specialties.
Keywords: математичні дисципліни; організація навчання; творчій підхід; mathematical disciplines; organization of training; creative approach; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.