Інноваційне обладнання м'ясопереробних виробництв - Чепелюк, Олександр Миколайович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Мусійчук, Віктор Миколайович (My University, 2021)
У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м’ясопереробних підприємств. Описано інноваційне обладнання для проведення механічних, тепломасообмінних, біотехнологічних процесів, а також для пакування продукції м’ясопереробних виробництв. Узагальнено відомості про стан та шляхи розвитку технічного забезпечення м’ясопереробних підприємств. Наведено технологічні розрахунки типових функціональних модулів машин і апаратів м’ясопереробних підприємств. Видання розраховано на здобувачів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти та фахівців м’ясопереробних підприємств

The textbook provides modern forms of organization of technical complexes for the production of products of meat processing enterprises. Innovative equipment for carrying out mechanical, heat and mass exchange, biotechnological processes, as well as for packaging products of meat processing plants is described. Information about the state and ways of development of technical support of meat processing enterprises is summarized. Technological calculations of typical functional modules of machines and devices of meat processing enterprises are presented. The publication is intended for applicants, graduate students, teachers of higher education institutions and specialists of meat processing enterprises
Keywords: м'ясні консерви; миття тари; технічні фабрикати; перероблення крові; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; meat processing enterprise; canned meat; container washing; technical products; blood processing