Чепелюк, Олександр МиколайовичГавва, Олександр МиколайовичБабанов, Ігор ГеннадійовичЧепелюк, Олена ОлександрівнаБеседа, Сергій ДмитровичБабанова, Олена ІгорівнаМусійчук, Віктор Миколайович2024-10-092024-10-092021Обладнання для миття і санітарного оброблення тари, інвентарю та обладнання / О. М. Чепелюк, О. М. Гавва, І. Г. Бабанов, О. О. Чепелюк, С. Д. Беседа, О. І. Бабанова, В. М. Мусійчук // Інноваційне обладнання м’ясопереробних виробництв : підручник . – Київ : Сталь, 2021. – С. 753–793.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44948У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м’ясопереробних підприємств. Описано інноваційне обладнання для проведення механічних, тепломасообмінних, біотехнологічних процесів, а також для пакування продукції м’ясопереробних виробництв. Узагальнено відомості про стан та шляхи розвитку технічного забезпечення м’ясопереробних підприємств. Наведено технологічні розрахунки типових функціональних модулів машин і апаратів м’ясопереробних підприємств. Видання розраховано на здобувачів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти та фахівців м’ясопереробних підприємствThe textbook provides modern forms of organization of technical complexes for the production of products of meat processing enterprises. Innovative equipment for carrying out mechanical, heat and mass exchange, biotechnological processes, as well as for packaging products of meat processing plants is described. Information about the state and ways of development of technical support of meat processing enterprises is summarized. Technological calculations of typical functional modules of machines and devices of meat processing enterprises are presented. The publication is intended for applicants, graduate students, teachers of higher education institutions and specialists of meat processing enterprisesukінноваційне обладнанням'ясопереробне підприємством'ясні консервимиття таритехнічні фабрикатиперероблення кровікафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвinnovative equipmetmeat processing enterprisecanned meatcontainer washingtechnical productsblood processingІнноваційне обладнання м'ясопереробних виробництвBook chapterhttps://orcid.org/0000-0001-6295-6305https://orcid.org/0000-0003-2938-0230https://orcid.org/0000-0002-7114-236Xhttps://orcid.org/0000-0002-5417-9398https://orcid.org/0009-0005-6926-2740https://orcid.org/0000-0001-6906-158X