Грегірчак, Наталія Миколаївна2012-04-262012-04-262011Грегірчак, Н. М. Санітарно-гігієнічний контроль виробництв : Конспект лекцій з дисципліни «Мікробіологія і санітарно-гігієнічний контроль виробництв» для студ. напр. 051401 «Біотехнологія» ден. та заоч. форм навч. / Н. М. Грегірчак. – К.: НУХТ, 2011. – 175 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/999У конспекті висвітлено питання організації санітарії і гігієни харчових продуктів, спираючись на правові акти України та Європейського співтовариства. Дана характеристика санітарно-показових мікроорганізмів, які визначають санітарно-гігієнічний стан харчових виробництв. Розглянуті особливості санітарно-гігієнічних вимог до сировини, виробничого процесу, готової продукції, допоміжних ланок у харчових виробництвах. In Synthetic abstract highlights the issue of sanitation and food hygiene, based on legal acts of Ukraine and the European Community. The characteristic sanitary indicative bacteria, which determine the hygienic status of food production. Features of sanitary requirements for raw materials, production process, finished goods, auxiliary links in the food industry.uk-UKсанітаріягігієнасанітарно-показові мікроорганізмихарчові виробництваsanitationhygienesanitation and exemplary microorganismsfood productionкафедра біотехнології і мікробіологіїСанітарно-гігієнічний контроль виробництв. Конспект лекційBook chapter