Лущення зерна ячменю - Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2017)
В статті наведено результати досліджень процесу лущення зерна ячменю. Показано вплив вологості та швидкості обертання робочого органу лущильника на індекс лущення; зміну зольності ядра та оболонок під час лущення. Навдено результати дослідження впливу навантаження на лущильник та індексу лущення. The article presents the results of the investigation of the process of peeling of barley grain. The influence of humidity and speed of rotation of the debris body on the peeling index is shown; changes in the ash content of the core and shells during peeling. The results of the study of the influence of the load on the peeler and the index of peeling are presented.
Keywords: ячмінь; barley; лущення; peeling; оболонки; moisture; навантаження; shells; зольність; load; вологість; ash content; кафедра технології зберігання і переробки зерна