Дослідження руйнівної дії вибухів у середині промислових об'єктів - Гуць, Віктор Степанович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Фалес, Василь Михайлович (My University, 2010)
Розглянуто засоби захисту будівель від руйнування при вибухах на виробництві. Запропоновано методику розрахунку траєкторій руху зруйнованих частин будівлі під дією тиску вибухової хвилі. Розв'язок систем диференціальних рівнянь руху елементів будівельних конструкцій виконано з використанням методів символьної комп'ютерної математики «Марle».

We consider the protection of buildings from destruction when there is explosion at work. The method of calculating the trajectories of the destroyed parts of the building under pressure blast. The solution of systems of differential equations of motion elements of the constructions using the methods of symbolic computer mathematics «Марle».
Keywords: вибух на виробництві; explosion at the enterprise; руйнування промислових будівель; вибухова хвиля; movement destroyed elements; кафедра екології та екоменеджменту