Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії - Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій Олександрович (My University, 2015)
Питання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.
Keywords: енерговитрати; рекуперація; кип'ятіння сусла; boiling of wort; енерговитрати; recuperation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв