Брижань, Михайло ОлексійовичЛюлька, Дмитро Миколайович2024-09-172024-09-172024Брижань, М. Удосконалення конструкції промислового екстрактора бурякоцукрового виробництва / М. Брижань, Д. Люлька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2. – С. 110.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44858Важливим завданням для працівників бурякоцукрової галузі є удосконалення технологічної схеми та модернізація обладнання з метою підвищення якості дифузійного соку, зменшення втрат сахарози при високих якісних показниках. В основу дослідження поставлено задачу вдосконалення конструкції дифузійного апарату нахиленого типу за рахунок введення додаткових площ нагрівання в його 1-шу та 2-гу секції, що дозволить покращити прогрівання сокостружкової суміші до оптимальної температури по всьому його поперечному перерізу. За рахунок цього буде досягатись максимальна швидкість екстрагування сахарози в воду, втрати сахарози в жомі зменшаться.An important task for workers in the beet sugar industry is to improve the technological scheme and modernize the equipment in order to increase quality of diffusion juice, reduction of sucrose losses with high quality indicators. The basis of the study is the task of improving the design of the inclined type diffusion apparatus by introducing additional heating areas in its 1st and 2nd sections, which will allow to improve the heating of the juice chip mixture to the optimal temperature throughout its cross section. Due to this, the maximum rate of extraction of sucrose into water will be achieved, losses of sucrose in the pulp will decrease.ukпромисловий екстракторбурякоцукрове виробництвоудосконалення конструкціїindustrial extractorbeet sugar productionimprovement of the designкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняУдосконалення конструкції промислового екстрактора бурякоцукрового виробництваThesis