Окиснювальні процеси в масляній пасті з порошком із червоного столового буряка у процесі її зберігання - Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара Олексіївна (My University, 2015)
Популярним у наш час стало вживання низькожирних харчових продуктів. У масложировій промисловості таким продуктом є масляна паста, яка є «аналогом» вершковот'о масла і, на відміну від масла, масова частка жиру продукту становить (39...49) % [І]. Доказано, що введення до складу продукту біологічно активних речовин рослинного походження дозволяє знизити ризик хронічних та онкологічних захворювань. Нами розроблена масляна паста з порошком із буряка. A popular nowadays become nyzkozhyrnyh consumption of food. In maslozhirovoj industry such product is oily paste, which is "analogous" vershkovot'o oil and, unlike oil, fat mass fraction of product (39 ... 49)% [I]. Proved that the introduction of the product biologically active plant substances can reduce the risk of chronic diseases and cancer. We develop oil paste of powdered beets.
Keywords: масляна паста; butter paste; порошок буряка; beet powder; кафедра технології молока і молочних продуктів