Методика визначення оптимальних конструктивно-технологічних параметрів процесу грануляції дисперсних матеріалів ущільненням - Риндюк, Дмитро Вікторович; Штефан, Євгеній Васильович (My University, 2009)
У межах задачі нелінійного математичного програмування представлена методика пошуку оптимальних конструктивно-технологічних параметрів процесу грануляції дисперсних матеріалів ущільненням. Методика основана на математичному моделюванні процесу екструзії дисперсних матеріалів крізь отвори матриці гранулятора. Методика дозволяє врахувати конструктивні особливості технологічного обладнання та реологічні властивості сировини.

Within the non-linear mathematical programming method is presented of optimal structural and technological parameters of the process of granulation dispersed materials sealing. Methods based on mathematical modeling of extrusion dispersed materials through the die holes granulator. The technique allows to take into account the structural features of technological equipment and rheological properties of materials.
Keywords: дисперсні матеріали; dispersed materials; оптимізація процесу грануляції; математичне моделювання; екструзія; granulation process optimization; mathematical modeling; extrusion; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв