Романова, Зоряна МиколаївнаКарпутіна, Маргарита ВіталіївнаКосоголова, Людмила Олексіївна2013-04-102013-04-102010Романова, З. М. Вплив лазерного опромінення на активність ферментів солоду / З. М. Романова, М. В. Карпутіна, Л. О. Косогулова // міжнар. наук. практ. конф., 21-22 жовтня 2010. - С. 91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7409Дана робота присвячена дослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. Метою досліджень було активізування та стабілізація ферментативних процесів, що проходять при затиранні зернопродуктів з подальшим фільтруванням заторів і дослідженням отриманого сусла. Для досягнення активації ферментів солоду проводили оброблення пивних заторів лазерними променями. This work is devoted to research for a beer vysokoekstraktyvnyh congestion using only malt as a source of enzymes. Exogenous enzymes are not used in the studies. The aim of research was the stabilization and activation of enzymatic processes taking place during mashing grain products, followed by filtration congestion and study the resulting wort. To achieve activation of enzymes malt beer congestion spent processing laser.otherfermentshydrolysislaser raysmustrubbing overферментигідролізлазерне опроміненнязатираннясуслокафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив лазерного опромінення на активність ферментів солодуArticle