Романовська, Тетяна Іванівна2016-03-112016-03-112013Романовська, Т. І. Визначення вмісту фосфоровмісних сполук у олії / Т. І. Романовська // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, 20–21 березня 2013 р. – К. : НУХТ, 2013. – С. 152.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22452Рафінування олії включає її гідратацію для вилучення фосфоліпідів. Нерафінована олія містить фосфор у складі фосфоліпідів, після рафінації їх вміст у олії мінорний. Тому олійножирова галузь харчової промисловості потребує наявності вірогідного відтворюваного і чутливого методу визначення вмісту фосфору. Refining oils includes its hydration for the removal of phospholipids. Crude oil contains phosphorus in the composition of phospholipids, after refining their content in oils minor. Because oil and fat industry food industry requires and likely played a sensitive method of determination of phosphorus.uk-UKоліяфосфоровмісні сполукирафінуванняphosphorus compoundsrefinementoilкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВизначення вмісту фосфоровмісних сполук у оліїOther