Визначення вмісту фосфоровмісних сполук у олії - Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2013)
Рафінування олії включає її гідратацію для вилучення фосфоліпідів. Нерафінована олія містить фосфор у складі фосфоліпідів, після рафінації їх вміст у олії мінорний. Тому олійножирова галузь харчової промисловості потребує наявності вірогідного відтворюваного і чутливого методу визначення вмісту фосфору. Refining oils includes its hydration for the removal of phospholipids. Crude oil contains phosphorus in the composition of phospholipids, after refining their content in oils minor. Because oil and fat industry food industry requires and likely played a sensitive method of determination of phosphorus.
Keywords: олія; фосфоровмісні сполуки; рафінування; phosphorus compounds; refinement; oil; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів