Лопатеві і гідроструминні багатофункціональні насосні установки (проектування, розрахунок і експлуатація): Навчальний посібник - Кулінченко, Віталій Романович; Ломейко, Олександр Петрович (My University, 2011)
У навчальному виданні наводяться інженерні методи розрахунку і конструювання струминних насосів і установок, їх узагальнюючі робочі і кавітаційні характеристики. Розглянуто схеми і конструктивні рішення для різних промислових установок з гідроструминними і лопатевими (відцентровими і вихровими) насосами: гідротранспортних, вакуумних, для перетворення робочих характеристик лопатевих насосів та ін. Книга призначена для інженерно-технічних працівників, студентів навчальних закладів III і IV ступеня акредитації і аспірантів, які займаються проектуванням і експлуатацією гідравлічних, гідротранспортних, пневматичних установок і систем в різних галузях промисловості.
Keywords: відцентрові насоси; центробежные насосы; chempumps; ежектори; конструювання; проектування; характеристики; ejectors; description; constructing; planning; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв