Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаКолодязна, Катерина Сергіївна2024-08-212024-08-212019Патент 134860 UA, A23B 7/02 (2006.01), F26B 3/06(2006.01). Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів / Колодязна К. С., Зінченко І. М. ; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201812632 ; заявл. 19.12.18 ; опубл. 10.06.19, Бюл. № 11, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44390Спосіб виробництва чіпсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані білі коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв., причому під час бланшування у воду вносять смакові та ароматичні добавки в кількості 0,1-30,0 % відносно маси продукту. A method for the production of white root vegetable chips, which includes the following: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, packaging, which differs in that the cut white root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes, and during blanching, flavouring and aromatic additives are added to the water in the amount of 0.1-30.0% by weight of the product.ukчипсибілі коренеплодибланшуваннясушінняchipswhite root vegetablesblanchingdryingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134860)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789