Інтеграція як напрям розвитку економіки та підприємств - Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2019)
Поглиблення інтеграційної взаємодії та створення різноманітних інтегрованих структур є взаємовигідним для суб’єктів господарювання різних сфер агропромислового комплексу через сприяння зниженню рівня невизначеності в постачанні та збуті, формуванню стабільної сировинної зони, налагодженню взаємовигідних економічних відносин між виробниками сировини та переробними галузями, концентрації виробничих потужностей, відновлення зв’язків з наукою та спрощення дифузії нововведень, обмеження конкуренції та збільшення вхідних бар’єрів до галузі, виникнення ефекту масштабу тощо. Багатоцільові інтегровані об’єднання є найбільш привабливими об’єктами для інвестування з боку приватного капіталу, що в перспективі створить передумови для перетворення їх у сучасні ефективні виробництві структури, дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняних товарів та підприємств, реалізувати експортний потенціал харчової промисловості, забезпечити продовольчу безпеку та економічну незалежність України. Deepening integration cooperation and creating various integrated structures is mutually beneficial for business entities in various sectors of the agro-industrial complex by helping to reduce uncertainty in supply and sales, and forming a stable raw material zone, establishing mutually beneficial economic relations between producers of raw materials and processing industries, concentrating production capacities, restoring links with science and facilitating the diffusion of innovations, limiting competition and increasing entry barriers to the industry, creating economies of scale, etc. Multi-purpose integrated associations are the most attractive objects for private capital investment, which in the future will create the preconditions for their transformation into modern efficient production structures, increase the competitiveness of domestic goods and enterprises, realise the export potential of the food industry, and ensure food security and economic independence of Ukraine.
Keywords: інтеграція; розвиток; економіка підприємства; інтегровані об’єднання; integration; development; economy; enterprises; integrated associations; кафедра економіки праці та менеджменту