Sidor, VasylLugovska, Oksana2018-04-132018-04-132017Sidor, V. Influence of the partical size of emulsion on the stability of bevereges / V. M. Sydor, O. А. Lugovska // Якість і безпека харчових продуктів : тези доповідей ІIІ Міжнародної науково-практичної конференції, 16-17 листопада 2017 р. / Національний університет харчових технологій ; М-во освіти і науки України. — К. : НУХТ, 2017. — С. 25-26https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26987Beverage emulsions containing particles with a size of 1-1000 nm, and treated as objects of classical colloid chemistry. Of great importance to the stability of food products has a particle size. The use of emulsions in the manufacture of beverages is associated with the possibility of reducing the length of the production process while reducing power consumption compared to traditional production methods. This difference is particularly useful in food industry, because of the emulsions are the necessary ingredients that provide flavor, color and aroma of food that greatly simplifies their production technology.enкафедра експертизи харчових продуктівstabilizerparticle sizeemulsionphasestabilityстабілізаторемульсіїрозмір частинокфазистабільністьстабилизаторразмер частицэмульсиифазыстабильностьInfluence of the partical size of emulsion on the stability of beveregesThesis