Виробництво і використання стевії (Stevia Rebaudiana Bertoni) у світі - Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Захаревич, Валерій Болеславович (My University, 2015)
У статті розглянуто сучасний стан і перспективи розвитку виробництва стевії та продуктів її перероблення. Підкреслено важливість стевії для людей, хворих на різні форми цукрового діабету. Висвітлено особливості органолептичних особливостей основних компонентів речовин дитерпенових глікозидів стевії, які впливають на смакові якості харчових продуктів. The article reviews the current state and development prospects of Stevia and products of its processing. The importance of Stevia for people with various forms of diabetes is highlighted. The specific features of organoleptic characteristics of the main components of steviosides affecting the taste of food products are presented.
Keywords: стевіозид; концентрат; ринок; стевія; stevioside; market; dehydrated cooked food; stevia; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки