Розробка ефективних систем автоматизації технологічних комплексів з використанням методів сучасної теорії керування - Ладанюк, Анатолій Петрович; Власенко, Лідія Олександрівна (My University, 2013)
В статті представлено використання сценарно-цільового підходу для аналізу стану технологічного комплексу (ТК), варіантів його подальшої поведінки при ситуаціях, що виникають під час його функціонування. Запропоновані сценарії уточнюються і розкриваються в прографах, які є основою для імітаційного моделювання. Застосування отриманих результатів дасть змогу підвищити якість керування підсистемами ТК. The usage of scenario-oriented approach for processing facility (PF) analysis, variants of its future behavior during PF operation are shown in the article. Provided scenarios are clarified and described in Prografs which are the basis for simulation. Applying of gotten results would improve control quality of the PF subsystems.
Keywords: діагностування; прогнозування; сценарний підхід; програф; diagnostics; prediction; scenario approach; prograf; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка