Dorohovich, AntonellaPetrenko, Nikolay2018-03-212018-03-212017Dorohovych, A. The use of inulin and soy protein isolate in producing hard-dough biscuits for senior people / A. Dorohovych, M. Petrenko // Food and Environment Safety. – Romania, 2017. – Volume XVI, № 3. – P. 160-166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26797It is considered the necessity of enriching the inulin and proteins of the long biscuit recommended for use by the elderly. The influence of inulin and soy protein isolate on the processes of heat treatment and storage of long biscuits for the elderly has been studied. The recommendations for feeding the elderly are given. It has been established that the inulin and soy isolate application extends the duration of heat treatment of a long biscuit. Розглядається необхідність збагачення інуліном та білками затяжного печива, рекомендованого для вживання людям похилого віку. Вивчено вплив інуліну та ізоляту соєвого білка на процеси термооброблення та зберігання затяжного печива для людей похилого віку. Приведено рекомендації щодо харчування людей похилого віку. Встановлено, що внесення інуліну і соєвого ізоляту подовжує тривалість термообробки затяжного печива.en-USfunctional foodshard-dough biscuitsgeriatric dieteticssoy proteinfood fibersфункціональні продуктизатяжне печивогеродієтетикасоєвий білокхарчові волокнакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівфункциональные продуктызатяжное печеньегеродиететикасоевый белокпищевые волокнаThe use of inulin and soy protein isolate in producing hard-dough biscuits for senior peopleArticle