Ковтун, Аліна ВолодимирівнаШаран, Лариса ОлександрівнаПушка, Ольга СергіївнаШаран, Андрій ВасильовичБондар, Наталія Петрівна2024-11-072024-11-072024Екологізація підприємств готельно-ресторанного бізнесу: світовий і вітчизняний досвід / А. Ковтун, Л. Шаран, О. Пушка, А Шаран, Н. Бондар // Scientific World Journal. – 2024. – Вип. 25, Ч. 3. – P. 133–142.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45439Діяльність підприємства сфери гостинності завдають значного впливу на навколишнє середовище, використовуючи енергію, воду, продукти харчування та генеруючи чимало відходів. При цьому зростає гостра необхідність мінімізувати цей вплив, що викликає необхідність впровадження світових екологічних практик у вітчизняних підприємствах гостинності. Найпоширенішими методами збереження природнього середовища є заощадження водних ресурсів та електроенергії, використання еко-матеріалів, компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси.Hospitality businesses have a significant impact on the environment, using energy, water, food and generating a lot of waste. At the same time, there is an urgent need to minimize this impact, which makes it necessary to implement global environmental practices in domestic hospitality enterprises. The most common methods of preserving the natural environment are saving water resources and electricity, using eco-materials, composting, energy burning and biomass recovery.ukкафедра готельно-ресторанної справиecologyhospitality enterprisesecological featuresecological certificationекологіяпідприємства гостинностіекологічні ознакиекологічна сертифікаціяЕкологізація підприємств готельно-ресторанного бізнесу: світовий і вітчизняний досвідArticlehttps://orcid.org/0000-0001-6404-0907https://orcid.org/0000-0001-8016-4889https://orcid.org/0009-0000-7140-5038https://orcid.org/0000-0002-6204-7328