Вирішення екологічних проблем молокопереробної галузі - Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Мушинська, Наталія Миколаївна (My University, 2013)
Наведені основні екологічні проблеми молокопереробних підприємств. Охарактеризовані основні способи очищення стічних вод молокозаводів. Проаналізовані сучасні способи їх очищення. Запропоноване аеробне біохімічне очищення в аеротенках. The main environmental problems of dairy processing enterprises are presented. The main methods of cleaning the waste water of dairies are described. The modern ways of their purification are analyzed. Aerobic biochemical purification in aerotanks is proposed.
Keywords: молокозаводи; стічні води; екологічні проблеми; біохімічне очищення; передові технології; milk factories; sewage; environmental problems; biochemical purification; advanced technologies; кафедра екології та екоменеджменту