Дослідження сушіння культивованих грибів різними інфрачервоними випромінювачами - Буpлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович (My University, 2015)
В останні роки перспективним напрямом в харчовій промисловості є створення харчових продуктів нового покоління. Наразі значна частина сировини, яка використовується для виробництва харчових продуктів, переобтяжена засвоюваними вуглеводами і тому ці продукти мають низьку біологічну цінність, малий вміст вітамінів і підвищену калорійність. Нами пропонується удосконалити технологію виробництва харчових продуктів і використовувати принципово нову сировину - їстівні гриби. Огляд літературних джерел показав, що практично відсутні відомості про процеси, які відбуваються під час сушіння грибів. Тому, метою наших досліджень стало вивчення процесу сушіння культивованих грибів та змін, які відбуваються в грибах під час сушіння
Keywords: сушіння; гриби; радіаційно-конвективнй спосіб; опромінення; енерговитрати; інфрачервоне сушіння; сушка; грибы; радиационно-конвективный способ; облучение; энергозатраты; инфракрасная сушка; drying; mushrooms; radiation-convective method; irradiation; energy consumption; infrared drying; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв