Система автоматичного керування похилою дифузійною установкою (Патент на корисну модель № 105130) - Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Безуглов, Андрій Олександрович (My University, 2016)
Система автоматичного керування похилою дифузійною установкою містить розташовані за зонами дифузійної установки датчики температури, які зв'язані із входами фазифікатора, виходи якого під'єднанні до нечіткої нейронної мережі, що зв'язана з базою правил і дефазифікатором, до якого під'єднані виконавчі механізми подачі гріючої пари в дифузійну установку. Додатково введено датчик температури сульфітованої води, датчик цукристості бурякової стружки, датчик доброякісності дифузійного соку, які під'єднані до входу фазифікатора. Датчики цукристості і доброякісності також під'єднані до входу аналізатора якості, вихід якого зв'язаний з блоком модифікації правил, що під'єднаний до бази правил. Automatic control inclined diffusion plant containing diffusion zones located installing temperature sensors that are connected to inputs fazyfikatora outputs which connect to the fuzzy neural network that is connected to the base rules and defazyfikatorom, which are connected actuators supply the heating steam in diffusion plant. Additionally introduced sulfitirovannyh temperature sensor water sensor sugar beet chips, sensor of high quality juice that are connected to the input fazyfikatora. Sensors sugar content and purity are also connected to the analyzer input as output of which is connected with the block modifying the rules connected to the base rules.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; автоматичне керування; дифузійна установка; цукрове виробництво; automatic control; diffusion plant; sugar production