Скрипко, Ангелiна ПетрiвнаОболкіна, Віра Іллівна2019-12-112019-12-112018Скрипко, А. П. Інноваційна технологія здобного печива оздоровчого призначення із застосуванням борошна з солоду вівса та гуміарабіку / А. П. Скрипо, В. І. Оболкіна // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві, Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнародних науково-практичних конференцій, 11–13 вересня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 124–125.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30517На підставі досліджень науково обґрунтовано та розроблено технологію здобного печива зі зниженою калорійністю, підвищеним вмістом ессенціальних нутрієнтів: незамінних амінокислот, поліненасичених жирних кислот, вітамінів, харчових волокон, завдяки використанню борошна солоду вівса голозерного і пребіотика гуміарабіку «Fibregum». Доведено, що печиво «Цілюще зернятко», «Зернова феєрія» можна віднести до борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення. Based on the research, the technology of cookie-based cookie with reduced calorie content, high content of essential nutrients: essential amino acids, polyunsaturated fatty acids, vitamins, dietary fibers, due to the use of oat flour of holoseric and prebiotic, is scientifically substantiated and developed. It is proved that cookies "Healing grain", "Grain extravaganza" can be attributed to flour confectionery products for health purposes.uk-UKздобне печивогуміарабіксолод вівсапечиво оздоровчого призначенняbutter cookiesgum arabicoat malthealth destination cookiesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівІнноваційна технологія здобного печива оздоровчого призначення із застосуванням борошна з солоду вівса та гуміарабікуThesis