Ігнатченко, Д. Ю.Дробот, Віра ІванівнаФоменко, Веніамін ВасильовичПрокопенко, Алла Дмитрівна2013-05-282013-05-282010Дослідження впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння сирцевих пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. І. Дробот, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко // Харчова наука і технологія. – 2010. – №1 (10). – С. 26-28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7991Досліджено вплив житньо-солодового екстракту та одночасного введення в рецептуру житньо-солодового екстракту та ферментного препарату Новаміл 1500 МГ на процес черствіння (висихання) сирцевих пряників при їх зберіганні. Встановлено, що використання житньо-солодового екстракту замість інвертного сиропу та одночасне використання житньо-солодового екстракту і ферментного препарату значно сповільнює процес черствіння сирцевих пряників, що дозволяє подовжити термін їх зберігання до 40-45 діб. Influence of a rye malt extract and fermental drug Novamil 1500 MG on process of staling of crude gingerbreads is investigated. It is established, that use of a rye malt extract and fermental drug Novamil 1500 MG instead of invert syrup considerably slows down process of staling of crude gingerbreads that allows to prolong the term of their storage till 40-45 days.uk-UKсирцеві пряникижитньо-солодовий екстрактферментний препаратчерствіннякрохмальструктураретроградаціяraw cakesrye-malt extractenzymatic agentstalingstarchstructureretrogradationкафедра харчової хіміїкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння сирцевих пряниківArticle