Збагачення галактинів кальцієм та харчовими волокнами - Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна Василівна (My University, 2014)
Збільшення потреби населення України в продуктах оздоровчо-профілактичного призначення привело до виникнення і розвитку якісно нового направлення у розробленні та виробництві м ’ясних продуктів з використанням нетрадиційних ресурсів наявної рослинної сировини, що не використовується взагалі або використовується не раціонально. На думку фахівців, зниженню рівня захворювань, поряд з соціальними та економічними факторами, повинно сприяти достатнє виробництво і нормальне споживання продуктів харчування масового попиту.
Keywords: галантини; кунжутне насіння; морквяні волокна; мигдаль; м’ясо; мікроелементи; макроелементи; технологія; профілактика; харчування; галантины; кунжутные семена; морковные волокна; миндаль; мясо; микроэлементы; макроэлементы; технология; профилактика; питание; galantini; sesame seed; carrot fibres; almond; meat; oligoelementss; macronutrients; technology; prophylaxis; feed; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів