Стеценко, Наталія ОлександрівнаГедзюк, Вікторія Олександрівна2020-01-312020-01-312019Стеценко, Н. Аналіз харчової та біологічної цінності здобного пісочного печива, збагаченого олією обліпихи та порошком глоду / Н. Стеценко, В. Гедзюк // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 65-67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30563Використання обраних джерел функціональних інгредієнтів практично не змінило харчову та енергетичну цінність здобного пісочного печива, але суттєво поліпшило його біологічну цінність. Харчовий продукт став функціональним за вмістом таких нутрієнтів, як харчові волокна, вітаміни А, Е, В2, В9 та β-каротин. Завдяки використанню олії обліпихи продукт набув виражених антиоксидантних властивостей, а завдяки внесенню порошку глоду став джерелом харчових волокон.otherпісочне печивоолія обліпихипорошок глодубіологічна цінністьоздоровчий харчовий продуктbutter shortbread cookiessea buckthorn oilhawthorn powderbiological valuehealthy productкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз харчової та біологічної цінності здобного пісочного печива, збагаченого олією обліпихи та порошком глодуThesis