Аналіз харчової та біологічної цінності здобного пісочного печива, збагаченого олією обліпихи та порошком глоду - Стеценко, Наталія Олександрівна; Гедзюк, Вікторія Олександрівна (My University, 2019)
Використання обраних джерел функціональних інгредієнтів практично не змінило харчову та енергетичну цінність здобного пісочного печива, але суттєво поліпшило його біологічну цінність. Харчовий продукт став функціональним за вмістом таких нутрієнтів, як харчові волокна, вітаміни А, Е, В2, В9 та β-каротин. Завдяки використанню олії обліпихи продукт набув виражених антиоксидантних властивостей, а завдяки внесенню порошку глоду став джерелом харчових волокон.
Keywords: пісочне печиво; олія обліпихи; порошок глоду; біологічна цінність; оздоровчий харчовий продукт; butter shortbread cookies; sea buckthorn oil; hawthorn powder; biological value; healthy product; кафедра технології оздоровчих продуктів