Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами - Арсеньєва, Лариса Юріївна; Герасименко, Лариса Олександрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2003)
На основі вимог гігієни харчування до збагачення хімічного складу харчових продуктів, комплексного дослідження впливу мінеральних і органічних носіїв кальцію, заліза, йоду, селену й фолієвої кислоти на технологічний процес і якість хліба та встановлення втрат мікронутрієнтів під час випікання готової продукції розроблено мінерально-вітамінну композицію з пшеничного борошна. Використання збагачувальної композиції у хлібопекарському виробництві дасть можливість збільшити щоденне вживання кальцію, заліза, йоду, селену та фолієвої кислоти на 49,8...56,1 %.
Keywords: мікронутрієнти; збагачувальна композиція; хлібопекарське виробництво; микронутриенты; обогатительная композиция; хлебопекарное производство; micronutrients; composition enrichment; bread production; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи