Арсеньєва, Лариса ЮріївнаГерасименко, Лариса ОлександрівнаАнтонюк, Марія МиколаївнаДоценко, Віктор Федорович2013-02-132013-02-132003Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами/ М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко, Л. О. Герасименко // Наукові праці НУХТ. – 2003. – № 14. – С. 51-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6269На основі вимог гігієни харчування до збагачення хімічного складу харчових продуктів, комплексного дослідження впливу мінеральних і органічних носіїв кальцію, заліза, йоду, селену й фолієвої кислоти на технологічний процес і якість хліба та встановлення втрат мікронутрієнтів під час випікання готової продукції розроблено мінерально-вітамінну композицію з пшеничного борошна. Використання збагачувальної композиції у хлібопекарському виробництві дасть можливість збільшити щоденне вживання кальцію, заліза, йоду, селену та фолієвої кислоти на 49,8...56,1 %.uk-UKмікронутрієнтизбагачувальна композиціяхлібопекарське виробництвомикронутриентыобогатительная композицияхлебопекарное производствоmicronutrientscomposition enrichmentbread productionкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиЗбагачення пшеничного хліба мікронутрієнтамиArticle