Прибильський, Віталій ЛеонідовичБондар, Микола ВасильовичРоманова, Зоряна МиколаївнаБондар, Микола Васильович2012-12-212012-12-212011Екстракти із зернової сировини : оглядова інформація / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко, З. М. Романова, М. В. Бондар. – Київ : Науково-технічні розробки та інноваційні технології. – 2011. – С. 26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4803Екстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.otherекстрактэкстрактextractзернотритікалепшеницятритикалепшеницаcorntriticalewheatкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваЕкстракти із зернової сировиниThesis