Спосіб адсорбційного очищення питної води від іонів заліза та іонів амонійного азоту (Патент на винахід № 82623) - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Зіновій Петрович; Суходол, Вікторія Хомівна; Усатюк, Світлана Іванівна (My University, 2008)
Спосіб очищення питної води від іонів заліза та іонів амонійного азоту, який відрізняється тим, що очищення проводять попередньо активованим при температурі 180 °С протягом 3 годин палигорськітом, причому використовують фракції 2,0-3,0 мм, при співвідношенні палигорськіт : вода (1 : 10) - (1:50). The method of purification of drinking water from iron ions and ammonium nitrogen ions, characterized in that that cleaning is carried out pre-activated at a temperature of 180 ° C for 3 hours paligorskite, and use fractions of 2.0-3.0 mm, with a ratio of paligorskite: water (1:10) - (1:50).
Keywords: питна вода; спосіб адсорбційного очищення; іони заліза; іони амонійного азоту; drinking water; method of adsorption purification; iron ions; ammonium ions; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів