Дослідження вмісту пектинових речовин напівфабрикатів з виноградних вичавок та визначення їх сорбційних властивостей - Каліновська, Тетяна Віталіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2013)
Вичавки технічних сортів винограду, який вирощується на Південному березі Криму, містять у своєму складі значну кількість пектинових речовин. Виробництво кондитерських виробів підвищеної харчової цінності на основі вторинної сировини виноробної промисловості дає можливість створити новий асортимент кондитерських виробів з використанням натуральних барвників, антиоксидантів, підвищеною харчовою і біологічною цінністю, з оригінальними органолептичними властивостями. Marc industrial grape varieties that are grown on the southern coast of Crimea, incorporates a significant amount of pectin. Confectionery products of high nutritional value from recycled materials the wine industry makes it possible to create a new range of confectionery products using natural dyes, antioxidants, high nutritional and biological value of the original organoleptic properties.
Keywords: виноградні вичавки; дрібнодисперсний порошок з виноградних вичавок; підварка з виноградних вичавок; пюре з виноградних вичавок; пектин; pectin; grape marc; fine powder with grape marc; suburbs of grape marc; mashed grape marc; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів