Каліновська, Тетяна ВіталіївнаОболкіна, Віра ІллівнаКияниця, Світлана Геннадіївна2014-05-272014-05-272013Каліновська, Т. В. Дослідження вмісту пектинових речовин напівфабрикатів з виноградних вичавок та визначення їх сорбційних властивостей / Т. В. Каліновська, С. Г. Кияниця, В. І. Оболкіна // Харчова наука і технологія. — 2013. — № 4 (25). — С. 69—74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14532Вичавки технічних сортів винограду, який вирощується на Південному березі Криму, містять у своєму складі значну кількість пектинових речовин. Виробництво кондитерських виробів підвищеної харчової цінності на основі вторинної сировини виноробної промисловості дає можливість створити новий асортимент кондитерських виробів з використанням натуральних барвників, антиоксидантів, підвищеною харчовою і біологічною цінністю, з оригінальними органолептичними властивостями. Marc industrial grape varieties that are grown on the southern coast of Crimea, incorporates a significant amount of pectin. Confectionery products of high nutritional value from recycled materials the wine industry makes it possible to create a new range of confectionery products using natural dyes, antioxidants, high nutritional and biological value of the original organoleptic properties.uk-UKвиноградні вичавкидрібнодисперсний порошок з виноградних вичавокпідварка з виноградних вичавокпюре з виноградних вичавокпектинpectingrape marcfine powder with grape marcsuburbs of grape marcmashed grape marcкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження вмісту пектинових речовин напівфабрикатів з виноградних вичавок та визначення їх сорбційних властивостейArticle