Використання проміжного віджимання для інтенсифікації екстрагування - Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2014)
В багатьох галузях харчової промисловості екстрагування відіграє важливутехнологічну роль. Проте екстрактори, що використовуються, не забезпечують високої інтенсивності процесу, тісного контакту фаз, що взаємодіють, і, як наслідок, - повного екстрагування цільових компонентів. Таким чином, створення високоефективного обладнання для екстрагування корисних компонентів з рослинної сировини та розробка оптимальних технологічних режимів екстрагування є актуальною задачею.
Keywords: харчова промисловість; екстрагування; шнек; food processing; extraction; screw; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв