Халікова, Есма ФаїківнаБілик, Олена АнатоліївнаБондар, Володимир Іванович2015-05-142015-05-142014Халікова, Е. Ф. Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість К+» на тривалість зберігання хлібобулочних виробів / О. А. Білик, Е. Ф. Халікова, В. І. Бондар // Продовольчі ресурси. – 2014. – № 3. – С. 49–55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20371Розроблено комплексний хлібопекарський поліпшувач «Свіжість К+» для подовження терміну споживання хліба пшеничного. Даний комплексний поліпшувач розроблений з харчових добавок, які мають статус GRAS, до його складу входить нетрадиційна сировина – квасолевий порошок. Розроблено технологічну схему виробництва квасолевого порошку. Досліджено вплив кожної складової КХП «Свіжість К+» на якість готових виробів під час зберігання та встановлено оптимальне дозування для виробництва поліпшувача. За комплексним показником якості встановлено оптимальне дозування КХП «Свіжість К+», яке складає 2 % до маси борошнаuk-UKквасолевий порошоккомплексний хлібопекарський поліпшувачподовження тривалості зберіганняbean powdercomplex baking improverextension of shelf lifeкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра теплоенергетики та холодильної технікиВплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість К+» на тривалість зберігання хлібобулочних виробівArticle