Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість К+» на тривалість зберігання хлібобулочних виробів - Халікова, Есма Фаїківна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович (My University, 2014)
Розроблено комплексний хлібопекарський поліпшувач «Свіжість К+» для подовження терміну споживання хліба пшеничного. Даний комплексний поліпшувач розроблений з харчових добавок, які мають статус GRAS, до його складу входить нетрадиційна сировина – квасолевий порошок. Розроблено технологічну схему виробництва квасолевого порошку. Досліджено вплив кожної складової КХП «Свіжість К+» на якість готових виробів під час зберігання та встановлено оптимальне дозування для виробництва поліпшувача. За комплексним показником якості встановлено оптимальне дозування КХП «Свіжість К+», яке складає 2 % до маси борошна
Keywords: квасолевий порошок; комплексний хлібопекарський поліпшувач; подовження тривалості зберігання; bean powder; complex baking improver; extension of shelf life; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки