Грицайова, Анна ОлександрівнаКохан, Олена ОлександрівнаКамбулова, Юлія Вікторівна2023-09-282023-09-282021Грицайова, А. О. Перспективи впровадження принципів Lean-виробництва в сфері органічних харчових продуктів / А. О. Грицайова, О. О. Кохан, Ю. В. Камбулова // Тренди LEAN-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали Х Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 15 вересня 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 117-119https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41131В даній роботі описано перспективність впровадження ощадливого виробництва на підприємствах. Детально описано види втрат, які потрібно мінімізувати при впровадженні lean–системи та охарактеризовано інструменти бережливого виробництва, які є універсальними для будь-якого підприємства або сфери бізнесу. Розглянуто приклади впровадження елементів Lean-виробництва в господарствах, що займаються вирощуванням органічної сільськогосподарської продукції. This work describes the perspective of implementing lean-production at enterprises. The types of losses that need to be minimized when implementing a lean system are described in detail, and lean-production tools that are universal for any enterprise or business sector are described. Examples of the implementation of elements of lean-production in farms engaged in the cultivation of organic agricultural products are considered.otherощадливе виробництвоорганічна продукціямінімізація втратхарчова промисловістьпринцип кайдзенlean productionorganic productsloss minimizationfood industrythe principle of kaizenкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи впровадження принципів Lean-виробництва в сфері органічних харчових продуктівThesis