Перспективи впровадження принципів Lean-виробництва в сфері органічних харчових продуктів - Грицайова, Анна Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна (My University, 2021)
В даній роботі описано перспективність впровадження ощадливого виробництва на підприємствах. Детально описано види втрат, які потрібно мінімізувати при впровадженні lean–системи та охарактеризовано інструменти бережливого виробництва, які є універсальними для будь-якого підприємства або сфери бізнесу. Розглянуто приклади впровадження елементів Lean-виробництва в господарствах, що займаються вирощуванням органічної сільськогосподарської продукції. This work describes the perspective of implementing lean-production at enterprises. The types of losses that need to be minimized when implementing a lean system are described in detail, and lean-production tools that are universal for any enterprise or business sector are described. Examples of the implementation of elements of lean-production in farms engaged in the cultivation of organic agricultural products are considered.
Keywords: ощадливе виробництво; органічна продукція; lean виробництво; organic products; кайдзен; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів