Івчук, Надія ПавлівнаЛичак, Анастасія2019-04-242019-04-242018Івчук, Н. Розроблення дієтичної добавки на основі порошків з пастернаку, петрушки, селери, імбиру та хрону / Н. Івчук, А. Личак // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 листопада 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 19–21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29156За результатами проведених досліджень було розроблено дієтичну добавку до складу якої ввійшли порошки петрушки, пастернаку, селери, імбиру та хрону у співвідношенні: 33 : 33 : 13 : 13 : 8 відповідно. Методом підіймальної сили, встановлено, що кількість дієтичної добавки у рецептурі хліба пшеничного не повинна перевищувати 7 %. According to the results of the conducted research, a dietary supplement was developed that included parsley, parsnip, celery, ginger and horseradish in a ratio of 33: 33: 13: 13: 8, respectively. The method of lifting force, it is established that the amount of dietary supplement in the formulation of wheat bread should not exceed 7%.uk-UKкореневищаімбирдієтична добавкакоренеплодипастернакхрінселерапетрушкаdietary supplementroot cropsrhizomesparsnipceleryparsleyhorseradishgingerкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення дієтичної добавки на основі порошків з пастернаку, петрушки, селери, імбиру та хронуThesis