Розроблення дієтичної добавки на основі порошків з пастернаку, петрушки, селери, імбиру та хрону - Івчук, Надія Павлівна; Личак, Анастасія (My University, 2018)
За результатами проведених досліджень було розроблено дієтичну добавку до складу якої ввійшли порошки петрушки, пастернаку, селери, імбиру та хрону у співвідношенні: 33 : 33 : 13 : 13 : 8 відповідно. Методом підіймальної сили, встановлено, що кількість дієтичної добавки у рецептурі хліба пшеничного не повинна перевищувати 7 %. According to the results of the conducted research, a dietary supplement was developed that included parsley, parsnip, celery, ginger and horseradish in a ratio of 33: 33: 13: 13: 8, respectively. The method of lifting force, it is established that the amount of dietary supplement in the formulation of wheat bread should not exceed 7%.
Keywords: кореневища; імбир; дієтична добавка; коренеплоди; пастернак; хрін; селера; петрушка; dietary supplement; root crops; rhizomes; parsnip; celery; parsley; horseradish; ginger; кафедра технології оздоровчих продуктів