Інноваційна переробка гарбуза: створення функціональних продуктів нового покоління - Омельченко, Марія Сергіївна; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2025)
У роботі розглянуто сучасні підходи до інноваційної переробки гарбуза з метою створення функціональних продуктів нового покоління. Проаналізовано харчову цінність, окреслено новітні технології переробки гарбузової сировини, які розширюють можливості її використання в різних галузях харчової промисловості. Окрема увага приділена перспективним напрямам у кондитерському мистецтві, зокрема розробці гарбузових мусових тортів. Наведено успішні кейси та практичні аспекти впровадження інноваційних технологій у сфері ресторанного бізнесу. Отримані результати свідчать про значний потенціал гарбуза у створенні нових гастрономічних рішень, що поєднують смакову привабливість та користь для здоров'я.

The research examines modern approaches to innovative pumpkin processing aimed at creating next-generation functional products. The nutritional value of pumpkin is analyzed, and the latest processing technologies are outlined, expanding its application in various sectors of the food industry. Special attention is given to promising directions in confectionery, particularly the development of pumpkin mousse cakes. Successful cases and practical aspects of implementing innovative technologies in the restaurant business are presented. The findings highlight the significant potential of pumpkin in creating new gastronomic solutions that combine taste appeal with health benefits.
Keywords: гарбуз; безвідходне виробництво; функціональний продукт; торт мусовий; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; pumpkin; waste-free production; functional product; mousse cakes; innovative restaurant technologies