Шляхи підвищення виходу кристалічного цукру - Скорик, Костянтин Дмитрович (My University, 2001)
Розглянуто заходи щодо оптимізації роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів. Приділена увага контролю роботи центрифуг, визначенню коефіцієнту нерівномірності кристалів, новим способам заведення кристалічних центрів при уварюванні утфелів. Показано, що ефективні форсунки для пробілювання цукру і автоматизовані системи оброблення утфелів в центрифугах суттєво підвищують вихід кристалічного цукру.
Keywords: оптимізація уварювання утфелів; сито центрифуг; пробілювання цукру; гранулометричний склад; заведення кристалів; massecuite boiling optimization; centrifugal sieve; sugar curing; granulometry; graining