Світовий ринок товарів та послуг - Мазаракі, Анатолій Антонович; Воронова, Євгенія Миколаївна; Юхименко, Володимир Васильович; Чаус, Ірина Володимирівна; Ващенко, Н. П.; Мельник, Тетяна Миколаївна; Шпарага, Тетяна Іліодорівна; Софіщенко, Ірина Ярославівна; Донченко, Олексій Олександрович; Гладкий, Олександр Віталійович; Головня, Юлія Ігорівна; Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; et al. (My University, 2009)
Підручник присвячений теоретичним засадам формування світових товарних ринків, характеристиці світових товарних ринків. Проаналізовано різні класифікації світових товарних ринків, запропоновано авторський підхід щодо товарно-галузевої структурисвітового ринку. Висвітлено роль та місце України на світових ринках, представлено аналіз потенційних можливостей інтеграції України до конкурентного товарного ринку.

The textbook is devoted to the theoretical foundations of the formation of world commodity markets, the characteristics of world commodity markets. Various classifications of world commodity markets are analyzed, the author's approach to the commodity and industry structure of the world market is proposed. The role and place of Ukraine in world markets are highlighted, and an analysis of potential opportunities for Ukraine's integration into a competitive commodity market is presented.
Keywords: ринок; market; товар; product; інтеграція; integration; конкурентоспроможність; competitiveness; спеціалізація; specialization; кафедра туристичного та готельного бізнесу