Мед як функціональний інгредієнт у сучасній харчовій промисловості - Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
У роботі розглянуто використання меду в якості функціональної добавки у йогурт. Завдяки своїм пребіотичним властивостям, мед сприяє зростанню корисної мікрофлори в кишечнику, що позитивно впливає на імунну систему та загальний стан здоров’я. Дослідження показали, що додавання меду в кількості 10% до йогурту підвищує його поживну цінність, зокрема вміст білка, клітковини та молочнокислих бактерій.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; проблемна науково-дослідна лабораторія; мед; йогурт; honey; yogurt