Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини - Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2022)
Останнім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостями

Recently, there is a trend in the production of alcoholic products to improve technology with the development of functional liquor-vodka drinks based on vegetable and fruit-berry raw materials with a high content of biologically active components. The content of phenolic substances, catechins, anthocyanins, flavonoids, organic acids, tannins, pectin substances, vitamins was determined in the selected plant raw materials. It was established that the finished drink has a high content of biologically active substances and possesses antioxidant properties
Keywords: лікеро-горілчане виробництво; liquor and vodka production; плодово-ягідна сировина; fruit and berry raw materials; морси; morse; гідромодуль; hydromodule; подрібнення; grinding; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства