Збереження психологічної повноцінності особистості в межових умовах (на матеріалі роману Валер’яна Підмогильного Місто) - Римарчук, Євгенія Олегівна; Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2014)
ХХ століття принесло людству дві світові війни, багато локальних конфліктів, революцій, переворотів, світову економічну кризу 1929 - 1933 рр. Це все зробило актуальним проблему людського виживання, збереження психологічної повноцінності, віднайдення себе в екстремальних ситуаціях, що і лягло в основу нової літературної течії - екзистенціалізму. Згодом вона поширилась на всю територію Європи.
Keywords: Підмогильний Валер'ян; екзистенціалізм; психологічна повноцінність; Pidmohylnyi Valerian; existentialism; psychiatric usefulness; кафедра гуманітарних дисциплін