Жирова фаза мікроструктури суспензіїї добавки із насіння льону - Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара Олексіївна (My University, 2011)
Розроблено новий вид вершкового масла з добавкою із насіння льону та технологію отримання високодисперсної добавки, яка вноситься у масло у вигляді суспензії у маслянці. Суспензію добавки насіння із льону вивчали у звичайному світлі "на проходження" та у поляризованому. Встановлено, що лляна олія суттєво впливає на мікроструктуру суспензії добавки із насіння льону.
Keywords: насіння льону; вершкове масло збагачене; комірчаста структура; butter; flax seeds; cellular structure; кафедра технології молока і молочних продуктів