Production of meat products for health purposes - Kolomiets, Ilia; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, Olexandra (My University, 2024)
Однією з важливих складових сучасного оздоровчого харчування являється щоденне споживання продуктів рослинного походження, що є джерелом більшості вітамінів, провітамінів, мінеральних речовин та харчових волокон. Продукти функціонального, оздоровчо-профілактичного призначення призначені сприяти профілактиці захворювань, покращення захисних функцій та створення умов для підвищення здатності організму протидіяти несприятливому впливу навколишнього середовища. Одночасно вони повинні або служити збереженню здоров’я, або відновленню. Значної проблеми набуває недостатнє надходження низки мікроелементів, зокрема йоду

One of the important components of modern healthy nutrition is the daily consumption of plant-based products, which are the source of most vitamins, provitamins, minerals and dietary fibers. Functional, health-prophylactic products are designed to promote disease prevention, improve protective functions, and create conditions for increasing the body's ability to counteract adverse environmental influences. At the same time, they should either serve to preserve health or to restore it. Inadequate supply of a number of trace elements, particularly iodine, becomes a significant problem
Keywords: функціональні продукти; продукти оздоровчо-профілактичного призначення; морські водорості; functional products; health and preventive products; seaweed; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів