Стеценко, Наталія ОлександрівнаГойко, Ірина Юріївна2020-01-312020-01-312019Стеценко, Н. О. Аналіз біохімічного складу натуральних збагачувачів з ягід журавлини, призначених для використання у технологіях оздоровчих харчових продуктів / Н. О. Стеценко, І. Ю. Гойко // Modern engineering and innovative technologies. - 2019. - Issue №10. - Part 1. - Р. 102-106.2567-5273https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30576В роботі обґрунтовано перспективи використання продуктів перероблення ягід журавлини у технологіях продуктів оздоровчого призначення. На основі аналізу літературних джерел розглянуто вміст біологічно активних сполук у свіжих ягодах та їх дію на організм людини. Запропоновано способи отримання пюре та порошку ягід журавлини, досліджено їх фізико-хімічні властивості та біохімічний склад. Проведено порівняння вмісту функціональних інгредієнтів у свіжих ягодах та в отриманих натуральних збагачувачах. Запропоновано спосіб використання порошку з ягід журавлини для виробництва йогурту оздоровчого призначення.otherягоди журавлинипюрепорошокнатуральний збагачувачоздоровчий харчовий продуктйогуртcranberriespureepowdernatural enrichmenthealth foodyogurtпорошоккафедра технології оздоровчих продуктівАналіз біохімічного складу натуральних збагачувачів з ягід журавлини, призначених для використання у технологіях оздоровчих харчових продуктівArticle