Аналіз біохімічного складу натуральних збагачувачів з ягід журавлини, призначених для використання у технологіях оздоровчих харчових продуктів - Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2019)
В роботі обґрунтовано перспективи використання продуктів перероблення ягід журавлини у технологіях продуктів оздоровчого призначення. На основі аналізу літературних джерел розглянуто вміст біологічно активних сполук у свіжих ягодах та їх дію на організм людини. Запропоновано способи отримання пюре та порошку ягід журавлини, досліджено їх фізико-хімічні властивості та біохімічний склад. Проведено порівняння вмісту функціональних інгредієнтів у свіжих ягодах та в отриманих натуральних збагачувачах. Запропоновано спосіб використання порошку з ягід журавлини для виробництва йогурту оздоровчого призначення.
Keywords: ягоди журавлини; пюре; порошок; натуральний збагачувач; оздоровчий харчовий продукт; йогурт; cranberries; puree; powder; natural enrichment; health food; yogurt; порошок; кафедра технології оздоровчих продуктів