Food security and agricultural insurance - Arych, Mykhailo (My University, 2019)
Результати дослідження показують, що в сучасній економіці продовольча безпека є однією з головних проблем суспільства. Однак страхування може мати позитивні наслідки для зменшення ризиків сільськогосподарської та продовольчої безпеки. Страхові наслідки для підприємств сільського господарства та харчової промисловості можуть зменшити або урізноманітнити фінансові та інші ризики, що також матиме позитивний ефект у контексті підвищення конкурентоспроможності підприємств та продовольчої безпеки в цілому. Отримані результати показують, що сьогодні сільськогосподарська промисловість та безпека харчових продуктів стикається з багатьма проблемами. В цих умовах сільськогосподарське страхування може використовувати безліч інструментів та методів з метою зменшення або диверсифікації фінансових та інших ризиків. Це матиме позитивний вплив на безпеку харчових продуктів, а також стимулюватиме підвищення конкурентоспроможності харчових підприємств та сільського господарства в цілому.The research results show that in today's economics, food security is one of the major challenges for society. However, insurance can have positive effects on agricultural and food security risk mitigation. The insurance implications for agricultural and food industry enterprises could reduce or diversify financial and other risks that will also have a positive effect in the context of increasing the enterprises competitiveness and the food security as a whole. The findings reveal that today agricultural industry and food safety faces s lot of issues. In these conditions agricultural insurance can use a lot of instruments and method with the aim to reduce or diversify financial and other risks. It will be positive impact on food safety and also it will stimulate the food enterprises competitiveness increasing and agricultural industry as a whole.
Keywords: страхування; харчова промисловість; конкурентоспроможність підприємства; ефективність; агрострахування; insurance; agroinsurance; insurance costs; food industry; competitiveness of enterprise; efficiency; кафедра фінансів