Біологічно активна добавка «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на корисну модель № 114818) - Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор Іванович (My University, 2017)
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Дана корисна модель спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The utility model belongs to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives and functional foods containing dietary supplements. This useful model is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; калію йодид; йодний дефіцит; біологічно активна добавка; potassium iodide; iodine deficiency; dietary supplement; кафедра харчової хімії