Оптимізація витрат крізь призму теорії обмежень як чинник підвищення конкурентних переваг підприємств - Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Андреєв, Владислав Андрійович (My University, 2023)
В умовах економічної невизначеності, росту рівня ризиків постає виклик перед підприємствами, який вимагає адекватної реакції, конструктивних рішень, що забезпечать результат: мінімізацію негативного впливу економічних ризиків на господарську діяльність підприємств. Оптимізація структури витрат за допомогою методологічних принципів і підходів, які пропонує «теорія обмежень» (Theory of Constraints) – це один із корисних інструментів, що дає можливість досягнути згаданого вище результату та посилити конкурентні переваги підприємства

In the conditions of economic uncertainty and the growth of the level of risks, there is a challenge for enterprises that requires an adequate response, constructive solutions that will ensure the result: minimizing the negative impact of economic risks on the economic activity of enterprises. Optimization of the cost structure using the methodological principles and approaches offered by the "Theory of Constraints" is one of the useful tools that makes it possible to achieve the above-mentioned result and strengthen the company's competitive advantages
Keywords: кафедра маркетингу; ризики; теорія обмежень; структура витрат; конкурентні переваги; risks; theory of constraints; cost structure; competitive advantages