Принципи проектування кулінарних виробів геродієтичного призначення - Пересічний, Михайло Іванович; Пушка, Ольга Сергіївна (My University, 2015)
В Україні, як і в багатьох інших розвинутих країнах, останніми десятиріччями значно зросла частка людей похилого віку. За даними інституту демографії та соціальних досліджень в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку, що в загальній структурі населення складає 20,5%, тому забезпечення активного та здорового довголіття має важливе соціальне значення. Сьогодні вже переконливо доведено, регрес атеросклеротичного процесу можливий не лише під впливом фармакотерапії, а й у разі функціонального харчування . In Ukraine, as in many other developed countries, the past decade has significantly increased proportion of elderly people. According to the Institute of Demography and Social Studies, Ukraine has 11 million. Older age, in the total population is 20.5%, so ensuring active and healthy longevity is of great social importance. Today it is conclusively proven regress atherosclerotic process is possible not only under the influence of therapy, but in the case of functional foods.
Keywords: харчування; принципи проектування; кулінарні вироби; nutrition; design principles; cooking products; кафедра готельно-ресторанної справи