Святненко, Роман СергійовичМаринін, Андрій ІвановичКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна2017-06-222017-06-222017Святненко, Р. С. Вивчення впливу електрофізичних методів обробки на мікробіологічні показники харчових продуктів / Р. С. Святненко, А. І. Маринін, О. В. Кочубей–Литвиненко // Техніка, енергетика, транспорт АПК. – Вінниця, 2017. – № 1 (96) – С. 125-130.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25649Сучасний ринок харчових продуктів характеризується все більшою різноманітністю та конкуренто спроможністю готової продукції. Харчові продукти в свою чергу, дуже чутливі до умов зберігання та транспортування, тому науковці все частіше намагаються знайти способи покращення мікробіологічних показників сировини продукції протягом усього технологічного циклу та забезпечення терміну зберігання готової продукції. На підставі аналітичного огляду літературних джерел в статті наведено результати досліджень по впливу електрофізичних полів, показано переваги над традиційними методами обробки. Thе modern food market characterized by increasing diversity and competitiveness capacity of finished products. Food in turn, very sensitive to storage and transportation, so scientists are increasingly trying to find ways to improve the microbiological production of raw materials throughout the production cycle and ensure the shelf life of the finished product. Based on an analytical review of the literature in article describes the results of studies on the effects of electro fields shown advantages over traditional methods of treatment.uk-UKелектрофізичні полямікробіологічні показникиінактивація мікроорганізмівelectrical fieldsmicrobiological indicatorsinactivation of microorganismsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВивчення впливу електрофізичних методів обробки на мікробіологічні показники харчових продуктівArticle